Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 16 квітня 2018 р.

Кулінарне шоу "Майстер шеф"

         Маленьке, а, може, й велике свято відбулося в 5 – а класі. Учні класу під час заходу познайомилися  поближче із професією, яка цінилася в різних народів, у різні віки – з професією кухаря, посміялися, а потім задумалися над фразою «Помилка кухаря - робота лікарю». Так що давайте не будемо помилятися!
    Захід допомогли організувати і провести мами учнів класу. Конкурс «Хто найерудованіший?» провела Кузьма Л. М., конкурс «Cклади меню» - Палець А. М. і Грицуля О. В.  Професія кухаря важка та відповідальна, тому бувають такі моменти, коли один одного ми повинні розуміти з півслова або за допомогою жестів.  Тому Маковецька Л. Ю. запропонувала перевірити, наскільки присутні  розуміють мову жестів. Цей конкурс «Пантоміма: здогадайся» заключався в тому, що одна команда ставила завдання іншій команді мовою жестів. А команда, якій загадували запропоновані слова, мала відгадати, що їй показували. Зразком були слова: міксер, котлета, фрукти, м’ясорубка, відбивна, вареники.
    Непогано  позмагалися учні, утворивши три команди «Пампушки», «Баунті» і «Олів’є»,  але цього було недостатньо для визначення сильнішого. Тому продовжили свято за робочими імпровізованими кулінарними столами, щоб визначити, хто спритніший, смачніший, креативніший. Команда «Пампушки» за допомогою Палець А. М. нарізали бутерброди з різної смакоти, команда «Баунті» за допомогою Кузьми Л. М. приготувала салат «Мімоза», команда «Олів’є» за допомогою Маковецької Л. Ю. – салат «Крабові палички».
    Голова б/к Іщенко Л. К. по закiнченню конкурсної програми оголосила, що на такому кулінарному святі переможців не може бути, всі старалися, отримали масу позитиву, настрою, нових знань. Свято показало, що кулінарія – це дійсно мистецтво, котре досягається тільки у тому випадку, якщо багато працювати і давати волю власній фантазії, дозволяючи їй виходити за рамки допустимого та ризикувати, бо без ризику життя нудне, сіре й одноманітне.















Немає коментарів:

Дописати коментар